Onderneemster uit Denderleeuw is geregistreerde life planner

In een recent interview in Humo haalde gediplomerd filosoof en mediapersoonlijkheid Hugo Matthysen het nog eens aan: de onzekerheid is bij veel mensen anno 2015 erg groot.  Vooral over de vragen of mensen hun job zullen kunnen behouden en of hun kinderen nog wel werk zullen vinden,  beginnen de twijfels toe te slaan. Ook uit andere indicatoren, zoals over het toenemende aantal burn-outs, blijkt dat steeds meer mensen in de knoop liggen met zichzelf.

Voor Cynthia Ghysels, een vroegere Belgische kampioene kogelstoten uit Denderleeuw, die na haar studies rechten een mooie carrière uitbouwde in de verzekeringswereld, is het allemaal geen verrassing. Vorig jaar stapte ze zelf uit de ‘rat race’ om zich te vestigen als zelfstandig ‘life planner. “Het is de bedoeling om mensen te helpen met levenskeuzes” zegt ze.

Er zijn in België maar drie geregistreerde life planners”, vertelt ze. “We baseren ons op de methodologie van George Kinder, die heeft aangetoond dat geld vaak een enorm obstakel is dat mensen verhindert om te doen wat ze echt willen en om hun passie te volgen. Het is ondertussen mijn ervaring dat heel wat mensen de stap naar het ondernemerschap zouden zetten, als ze niet zo bang waren van de financiële implicaties.”

Als life planner geeft Cynthia Ghysels mensen inzicht in wat ze werkelijk willen en kunnen en ontwart ze de knopen die dat beletten.  “Zelf heb ik als alleenstaande moeder met 2 dochters van 16 en 18 ervoor gekozen om het leven te gaan leiden dat bij mij past en mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling helemaal tot uiting te brengen via mijn eigen bedrijf. Mijn verhaal inspireert anderen. En dat levert voor mezelf ook weer enorme voldoening op.”

Cynthia Ghysels kiest voor een aanpak met zes diepgaande gesprekken, waarvan de mensen die het traject hebben gevolgd getuigen dat het veel energie en goesting oplevert.  “Dat hoeft niet noodzakelijk door ook met een eigen bedrijf te beginnen”, besluit Cynthia Ghysels. “Het kan ook door in een bestaande functie meer ondernemerschap aan de dag te leggen.”

Op basis van haar jarenlange ervaring in business, gecombineerd met het klankbord dat zij als life coach is, helpt Cynthia Ghysels daarnaast ook groeiende kmo’s in hun herbronning en verdere uitbouw .

Door Geert Degrande op 6 mei 2015, Made in Oost-Vlaanderen