‘Werken voor geld is niet alles’

Ook al heeft Denderleeuw het op één na minste ondernemers in Vlaanderen, dat hield Cynthia Ghysels niet tegen om haar eigen bedrijf op te starten. Meer nog, ze wil dat lage aantal eigenhandig verlagen, want als ‘life planner’ helpt ze mensen die een eigen zaak willen beginnen. “Vaak durven mensen hun job niet opgeven voor wat ze echt willen”, zegt ze.
Vorige week bleek uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Economie dat onze streek heel weinig ondernemers telt. Gemiddeld is er slechts één op twaalf mensen zelfstandige, tegenover één op zeven in Vlaanderen.

Cynthia Ghysels is van plan om daar eigenhandig verandering in te brengen, want ze startte vorig jaar als zelfstandige ‘life planner’. “Mensen krijgen bij mij zicht op wat ze echt willen in hun leven en wat ze belangrijk vinden, hun levensdoelen”, vertelt ze. “Ik ga daarbij ook in op wat geld voor hen betekent. Bekommernis om geld is veruit het grootste obstakel om het leven te leiden dat ze willen leiden. de dingen te gaan doen die ze graag willen doen. Heel wat mensen voelen zich gevangen in hun 9-to-5-job en hebben het gevoel alleen voor het geld aan hun bedrijf of job vast te zitten. Vaak durven mensen hun job niet opgeven voor wat ze echt willen. Veel mensen werken voor geld, terwijl bij life planning geld een middel is om het leven dat je wil te bereiken. Wanneer mensen een beroep doen op mij, vraag ik hen eerst om schriftelijk enkele vragen te beantwoorden. Zo wil ik weten wat ze zouden doen als geld geen rol zou spelen, hoe ze terug zouden kijken op hun leven en wat ze zouden doen als ze maar vijf jaar meer te leven hadden. Tijdens zes gesprekken ontdekken ze wat ze willen in het leven en daarna kunnen ze nog kiezen voor drie opvolgingsgesprekken om te bekijken hoe ze dat kunnen bereiken.”


Ratrace

Zelf stapte Cynthia vorig jaar, als alleenstaande moeder met twee dochters van 18 en 16, naar eigen zeggen uit de ‘ratrace’: “Ik was commercieel directeur bij een rechtsbijstandverzekeraar, maar heb al van jongs af aan een passie voor persoonlijke ontwikkeling. Ik was al op jonge leeftijd lid van een atletiekclub. Ik kon niet goed lopen, maar beleefde daar wel veel plezier. Op mijn zeventiende werd ik Belgisch kampioene kogelstoten. Ik probeerde mijzelf altijd te verbeteren, wat een positieve stimulans was voor mijn schoolresultaten. Later heb ik rechten gestudeerd.” Cynthia krijgt mensen uit heel Vlaanderen over de vloer. “Tips die ik kan meegeven voor mensen die een eigen zaak willen starten, is eerst uitmaken wat je graag doet, waarom je wil ondernemen en waar nodig je laten ondersteunen door bijvoorbeeld een boekhouder of financieel adviseur. Naast een goede voorbereiding, zorgt dat ook voor gemoedsrust, want bij veel mensen speelt onzekerheid en twijfel. Het is belangrijk om oog te hebben voor de mogelijkheden en niet de nadruk te leggen op belemmeringen.”

Claudia Van Den Haute 27 maart 2015

Privacy

De website www.cynthiaghysels.be is eigendom van Cynthia Ghysels bv, Dwarsstraat 42, 9470 Denderleeuw, KBO 0556 870 367 – BTW BE 0556.870.367 – RPR Dendermonde.

Wij respecteren uw privacy en nemen de bescherming ervan zeer serieus. Wil je weten welke gegevens we van jou hebben? Contacteer ons via info@cynthiaghysels.be en we helpen je graag verder. Door gebruik te maken van deze website en je gegevens na te laten, ga je expliciet akkoord met deze privacyverklaring en de verwerking van je persoonsgegevens. 

Welke gegevens bewaren en gebruiken wij? 

Enkel de gegevens die je zelf verstrekt bij de aanvraag van informatie of wanneer je klant bent, worden bewaard en verwerkt voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt.  Dit kunnen één van de volgende gegevens zijn: naam en voornaam, telefoonnummer, naam onderneming, straat en huisnummer, woonplaats en postcode, ondernemingsnummer, btw-nummer en e-mailadres. We gebruiken deze gegevens om met jou contact op te nemen en te communiceren, offertes en facturen uit te schrijven. We geven deze nooit aan een derde partij, behalve daar waar het wettelijk vereist is.

Nieuwsbrief

Jouw naam, voornaam en e-mailadres bewaren we in Mailchimp om jou een nieuwsbrief te sturen. Daarnaast verzamelt Mailchimp ook statistieken wanneer je onze nieuwsbrief leest. We gebruiken deze gegevens om de nieuwsbrief te verbeteren of eventuele problemen op te lossen. Mailchimp beveiligt je gegevens, maakt deel uit van het EU-U.S. Privacy Shield Framework en respecteert dus je privacy. Je kan je eenvoudig uitschrijven via de link onder elke nieuwsbrief. 

Website

Deze website wordt beveiligd …

We gebruiken geen cookies.

Welke rechten heb je?

Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens wij verwerken. Op deze website en in deze privacyverklaring doen we er alles aan om dat helder te maken. Heb je toch een vraag? Geef ons dan gerust een seintje.

Je beschikt over het recht om alle persoonsgegevens die we van jou hebben verwerkt, in te kijken. Eventueel onjuiste of onvolledige persoonsgegevens kan je laten wijzigen of verwijderen. Wil je weten welke gegevens we van jou hebben? Contacteer ons via info@cynthiaghysels.be en we helpen je graag verder.

Wijzigbaarheid van deze privacyverklaring

Het is mogelijk dat deze privacyverklaring in de toekomst wordt aangepast. Raadpleeg deze daarom regelmatig.